Duguláselhárítás

Duguláselhárítás Budapest és Pest megye területén, éjjel, nappal 0-24 órában. Hívjon, ha eldugult a szennyvízcső, ha eldugult a WC vagy a padlóösszefolyó. Évtizedes tapasztalattal és olcsó árakkal állunk régi és új ügyfeleink szolgálatára. Korszerű duguláselhárító szervizautónk van, amely fel van szerelve minden szükséges eszközzel, ami a duguláselhárításhoz kellhet. Ilyenek a csőkamera, Woma mosó, nagynyomású csatorna mosó berendezés, ipari csőgörény, melynek segítségével ki tudjuk húzni a szennyvízcsőből a lefolyást gátló szennyeződést.

dugulaselharitas

A szennyvíz elvezető rendszerek nincsenek nyomás alatt, mint a bejövő vízhálózat. Ehelyett a szennyvíz a gravitációt felhasználva hagyja el a házat, mert a csatornacsövek szögben lefelé dőlnek a csatorna felé. A gravitáció magával húzza a szennyvizet. A csatornavezeték ezt a lefelé irányuló áramlást egy szennyvíztisztító létesítménybe vagy egy szennyvízgyűjtő tartályba továbbítja.

Emésztő gödör esetén a szennyvíz egy erre a célra kialakított téglából, vagy betonból kialakított tartályba kerül, ahonnan időnként szivattyús autóval szívják ki az összegyűlt szennyvizet és matériát.

A ház tetején kialakított szellőzőnyílások lehetővé teszik a levegő bejutását a lefolyócsövekbe. Noha a rendszer egyszerűnek hangzik, több bonyolult elem is lehet benne, beleértve a szellőzőnyílásokat, a szag csapdákat, szifonokat. Ha nem érkezne levegő a szellőzőnyílásokon, a szennyvíz nem folyna ki megfelelően, és a megrekedt vizet ki kellene szivattyúzni. Ha nincs külön kialakított levegőztető rendszer, a csatorna a levegőt a szabad lefolyónyílásokon szívja be, ilyenkor például, ha a mosógép kiengedi a vizet a lefolyóba, akkor a mosdó lefolyó bugyborékoló hangot ad ki. A bugyogás közben a csatornaszag megjelenhet a helyiségben.

Mitől van csatornaszag?

Ha csatorna szagot észlel, nem folyik le megfelelő sebességgel a víz, eldugul a víz, mosogató, akkor van ránk szükség. A lefolyó csövekben lerakódások keletkeznek a szennyeződés, szappan, tusfürdő, mosogatószer mind zsíros, krémes anyag amely a szennyeződéssel összekeveredve megtapad a lefolyócsövek hideg felületén. A lerakódásba aztán beletapadnak a hajszálak, egyéb a lefolyóba jutó szennyeződések, amelyek egyre vastagabbak lesznek, és egyre inkább gátolják a víz lefolyásának sebességét.

Ha a lefolyó már nem megfelelő sebességgel nyeli el a vizet akkor gyanakodhatunk dugulásra. A dugulást kísérheti bugyborékoló hang, csatornaszag, esetleg a padlóösszefolyóból kijön a víz, vagy egyre lassabban folyik le a mosdóban. Ilyenkor általában a nagy nyomású csatornarendszer átmosás segít, mert másképpen nem lehet eltávolítani a lerakódásokat.

A szifonok szétcsavarozásával, kitakarításával is sokat javítunk a szennyvízcső állapotán, hiszen a szifonokat direkt abból a célból fejlesztették ki, hogy egyrészt meggátolják a szennyező anyag lefolyóba kerülését és a dugulást, másrészt a szagokat hivatott meggátolni. Ugyanis a szifonban mindig marad valamennyi víz hátra, amely dugóként lezárja a csőhálózatban lévő szagokat a külvilágtól.

Általában a padlóösszefolyókban is van tisztító csavar amelynek kitekerése után kihúzható belőle a sok haj, kosz és olyan szennyeződés amelyik érthető okokból nem megy le a csatorna hálózatba.

A hajszál nagy ellensége a csatornának, mivel az erős hajszálak nem engedik a lefolyást gátló szennyeződéseket lefolyni, ezért egyre nagyobb ragacsos gumót hoznak létre amely gátolja a víz útját lefelé. Ha van hosszú hajó a családban akkor célszerű a szűrést már a zuhany lefolyóba helyezhető finomszűrővel elkezdeni, amelyik felfogja a hajszálakat és nem engedi bejutni a csatornahálózatba.

Kritikus helyek a vízhálózatban.

Kritikus helynek azokat a pontokat nevezzük, ahol gyakrabban alakulnak ki csőtörések, vízszivárgások, csőrepedések. Elsődlegesen a legkritikusabb pontok az illesztések. Minden illesztési pont kritikusnak minősül vízszivárgás szempontjából ezért, ha lehet minden vízszerelést a lehetőleg kevesebb szerelvénnyel kell elvégezni. A szerelvények rögzítésénél ügyelni kell a megfelelő illesztésekre, a helyes méretű és minőségű tömítésekre, a szerelvények jó minőségére, a csővégeken a sorja, éles szélek eldolgozására, hogy összeszerelés után is évtizedekig ne legyen problémája vele annak, aki használja. A korrózió miatt használjunk ötrétegű vízcsövet, réz vagy rozsdamentes vízszerelési anyagokat, szilikon tömítéseket szalag illetve zsinór (kóc) formájában, a megfelelő kivitelezési szabályok betartásával.

Az a cső amelyik tud rozsdásodni, az fog is. A szabadon lévő csöveket védőbevonattal kell ellátni, és minél mélyebbre kell leásni a fagyveszély miatt. A fagyveszély 1m-nél mélyebbre kell ásni a vízhálózati csöveket, illetve minél mélyebbre annál jobb. Ügyelni kell a kivitelezésnél a dilatációra, hőmozgásra, és a vízórák megfelelő hőszigetelésére, páramentesítésére.

Vízszerelés 0-24 órában non-stop

Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelés, WC kagyló csere legyen szó, ránk számíthatnak. Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítását, cseréjét, szaniterek javítását, cseréjét, csapok és csap elzárók cseréjét, vízkő mentesítését. Magasan képzett vízszerelő munkatársunk minden vízszerelési munkával olcsón és gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. 

Magyarországon nagyon kemény a víz és ez azt is jelenti, hogy ha nem lágyítjuk a vizet a háztartási felhasználás során, akkor a vízkő mindenen megtalálható lesz előbb-utóbb, amivel kapcsolatba kerül.

Minden lehet vízköves a kád peremétől a zuhanyzó csapjáig bármi. A vízkő lerakódik, és ahol lerakódott, ott vékony mészkő réteg képződik. Ez a vékony mészkő réteg felveszi a vizet és képes órákig, napokig megtartani, aminek a jele az elszíneződés és a rozsda lesz. A csapok belső részére is lerakódik a mészkő, és rozsdásodást, korróziót okozhat még az alumíniumon is. Ezért, ha takarítunk fontos a megfelelő vízkő eltávolító használata időnként, különben nagyon sokba fog fájni a zuhanyzócsere, szaniter csere. A csapok vízkő mentesítésével az élettartamuk meghosszabbítható.

Ha Ön is dugulást tapasztal, nehezen folyik le a víz, csatorna szag van, vagy csak szeretné, ha átmosnánk a szennyvíz hálózatot nagynyomású mosóval akkor hívjon bennünket a fenti telefonszámon.