Hőkamerás vizsgálat

Hőkamerázás. hőkamerás csatornavizsgálat, infrakamerás csővizsgálat. Hívjon bennünket ha hőkamerás vizsgálaot szeretne ingatlanában! A vízhálózati csővezetékek termográfiai vizsgálata elsősorban a hideg és melegvizes csőrendszerekre terjed ki, amelyek az őket körülvevő anyag hőmérsékletétől eltérő hőmérsékletű folyadékok szállítására szolgálnak. A hőkamerás termográfiai rendszerek ezt a tényt kihasználják a csőszigetelés szivárgásának és hibáinak azonosítására és lokalizálására. Egyes esetekben még a felszín alatti csővezetékekben lévő szivárgások azonosítása és lokalizálása is lehetséges felszíni vizsgálatokkal.

A csővezetékek sokféle anyagot szállítanak, beleértve a vizet (melegvíz-csövek, vízvezetékek), gőzt (gőzvezetékek), kőolajtermékeket (olaj vagy gáz), valamint különféle vegyi anyagokat, amelyeket élelmiszergyártásban, mezőgazdaságban, elektromos erőművekben használnak. Sok esetben a csővezetékek nemcsak a kérdéses anyag szállítására szolgálnak, hanem az átvitt folyadékhoz kötött hőenergia átvitelére is. Ezért nagyon fontos a csővezeték hőszigetelése és a benne lévő esetleges nyomásveszteség megakadályozása, illetve időben történő felismerése. A teljes vezeték rendszert tökéletesen tömíteni kell, különösen a szivárgások nemcsak energia- és pénzveszteséghez vezetnek, hanem jelentős környezeti problémákat is okozhatnak. A háztartásokban jellemzően a vízszivárgásokat mérjük a hőkamerás rendszerrel, amely így segít behatárolni a vízszivárgás helyét még azelőtt, hogy a nyilvánvaló jelek, vízfolyás a felszínen, vízcsöpögés vagy penészfoltok megjelennének.

A klasszikus kamera nem észleli a csővezetékek szigetelésének hibáit – a föld alatti folyadékszivárgást sem. A szigetelés elvékonyodásának vagy csőburkolatsérülésének korai felismerésével megelőzhetjük azokat a súlyos baleseteket, amelyek gazdasági veszteségeket okozhatnak, illetve veszélyeztethetik az emberek és állatok egészségét és életét. Ezeket a hibákat a hőkamera érzékeli, amely a tárgyak által keltett hősugárzást szkenneli. A csővezeték és a felület közötti hőmérséklet-különbség, valamint a professzionális kezelő tapasztalata alapján az egyébként rejtett hibák gyorsan felismerhetők. A föld alatti csövekben a szivárgó melegvíz felmelegíti a talajt, így a termográfiai kamerával nincs szükség több kilométeres csővezeték kiásására az esetleges szivárgás észleléséhez. A hőkamera a látható és az emberi szem által láthatatlan spektrumban is érzékeli a képet illetve rögzíteni is tudja. A képalkotás segítségével és a hőkamerát kezelő szakember tapasztalati tudásával jelentős mennyiségű energia és pénz spórolható meg, hiszen nem kell falazatokat megbontani, illetve a talajt felásni feleslegesen csak, ahol a vízszivárgást észleljük.

A módszer kiválóan alkalmas fűtési rendszerek csővezetékeinek az ellenőrzésére is, hiszen üzem közben látja a rendszer az esetleges kivitelezési hibákat vagy csővezeték sérüléseket is.

Bizonyos esetekben a nyomvonal is pontosan meghatározható a hőkamera vagy infrakamera képalkotás segítségével akár a kertben akár a házon belül a falban illetve a padlóban futó csövekről.

A vízszivárgás és a nedvesség beszivárgása súlyos károkat okozhat egy házban vagy épületben, és nehezen lehet észrevenni, általában akkor amikor már túl késő. Hőkamera használatával és megfelelő körülmények között meg lehet találni a rejtett víz- és nedvességproblémákat anélkül, hogy bontás tesztelést kellene igénybe venni. Régebben nem volt más lehetőség, mint a csőszakasz mentén megbontani a burkolatot, ma már ezt el lehet kerülni a hőkamerás, vagy infrakamerás csőszakasz vizsgálattal.

Az épületnedvességnek számos forrása lehet, beleértve a páratartalmat (bármilyen évszakban), a páralecsapódást, a csőszivárgást, az esőt és a havat, sőt az emberek és állatok légzését is. Általában az alacsony páratartalom megfelelő, de a szivárgás vagy az erős páralecsapódás komoly problémákat okozhat. A hőkamera nem „látja” a falak nedvességét, de képes érzékelni a finom hőmérséklet-különbségeket és mintákat, amelyek felfedik a víz jelenlétét a falakban azáltal, hogy eltérő hőmérséklet különbségeket mutat ki, amely szabad szemmel nem látható. A hőkamerával nem csak a csőrepedés, vízszivárgás mutatható ki, hanem az is ha egy csőszakasz eldugul és nem tudjuk pontosan, hogy mitől és hol dugult el. A képalkotás ilyen esetekben is egyszerű, ameddig a sérülésmentes csőszakasz színhőmérséklete nagyjából egyenletes, ha eldugul egy csőszakasz akkor a hőképen jól lehet látni, hogy hol alakult ki a dugulás, hiszen a dugulás utáni résznek jelentősen megváltozik a hőképe.

Szolgáltatásaink:

Non-stop vízszerelő a nap 24 órájában azonnal!

Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelésről, WC kagyló cseréről legyen szó, ránk számíthatnak. Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítását, cseréjé, szaniterek javítását, cseréjét, csapok és csap elzárók cseréjét, vízkő mentesítését. Munkatársunk minden vízszerelési munkával gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. 

Miért válasszanak bennünket?

Sok éve számíthatnak ránk a csőtörés bemérés, nyomvonal meghatározás témakörben. Ezért komoly műszereket vásároltunk, amelyekkel jó minőségű diagnosztikát lehet végezni gyorsan és hatékonyan. Mindenki szeretné gyorsan megtudni a csőtörés helyét, illetve elhárítani a hibát, csőrepedést, mert az ingatlanban is csak akkor lehet visszakapcsolni a vízszolgáltatást, ha már a feltártuk a hiba okát és helyét.

  • Komplett mindennel felszerelt szervizautóval megyünk a helyszínre.
  • Korszerű csőtörésbemérő műszerek.
  • Pontos diagnosztika.
  • 100%-os diagnosztikai eredmény, mi megtaláljuk a csőtörés helyét!
  • Vízszerelés, a feltárt hiba, törött csőszakasz javítása.
  • Országosan elérhetőek vagyunk.
  • SOS expressz csőtörés bemérés, sürgősséggel a helyszínre megyünk.
  • Magas tudású korrekt munkatársak.

 Tudásunk legjavát adjuk, gyorsan és pontosan behatároljuk a csőtörés helyét, és szintén gyorsan ki is javítjuk a hibát. Más bemérés végző céggel ellentétben mi nem csak a bemérést végezzük el, hanem fel is tárjuk a csőtörés helyét, és meg is javítjuk vízszerelővel a meghibásodott csőszakaszt. Tehát szolgáltatásunk a-z-ig mindent tartalmaz amire szüksége lehet.

Korszerű hőkamerás vizsgálati módszereink segítségével Önnek nem kell felesleges feltérési és bontási munkálatokat végeznie találomra, hanem 100%-os pontossággal megmondjuk a csőrepedés, csőhiba helyét, és ha igényt tart rá ki is javítjuk a hibát évtizedes szakértelemmel és sokezer hibátlanul elvégzett munkával.

Hívjon  ha csőkamerás vizsgálatra van szüksége!