Vízszivárgás javítás

Vízszivárgás javítás Budapesten és országosan. Több éves vízszivárgás felderítési tapasztalattal rendelkezünk. Cégeknek és lakossági ügyfeleknek is végzünk víz és csőhálózat szivárgás vizsgálatot. A vízszivárgást nem csak felderítjük, megkeressük, hanem vízszivárgás javítást is végzünk, meg is szüntetjük a víz szivárgást. Akár a falban fut a sérült csőszakasz, akár a földben, föld alatt, felderítjük a szivárgás pontos helyét és kijavítjuk a hibát. A vízszivárgás jelentős károkat tud okozni, nem csak közvetlenül az elfolyt víz ára miatt, hanem a közvetett problémák miatt is, amelyet a szivárgó víz okoz. Ha a vízcső valahol szivárogni kezd, akkor a kiszabaduló víz olyan helyet keres, ahol a legkönnyebben el tud folyni. Így akár befolyhat az épület lábazatához, ahol az alapot áztatja folyamatosan. Vagy elindul az udvari árok felé egy földalatti repedésvonal mentén. Ha mozogni tud a víz a föld alatt akkor elkezdi kimosni az útjába kerülő földet és ezáltal nagy lyukat hoz létre a betonjárda, út vagy útburkolat alatt amely egy idő után beszakadhat. Tehát a víz, ha kiszabadult valamerre el akar folyni, ha nem tud elfolyni akkor megjelenik a föld felszínén. Ha tócsákat veszünk észre a kertben, udvaron akkor is, ha nem esett az eső, akkor gyanakodhatunk, hogy csőrepedés van valahol. A csőrepedés vizsgálata szakembert kíván, feltéve, ha nem akarjuk az egész kertet felásni, illetve nem akarjuk a falban futó csöveket az egész szakaszon kibontani. Ha épületfelújítást tervezünk akkor rendben van, de ha nem akkor viszont ajánlott a szakember, aki rendelkezik a megfelelő mérőműszerekkel a csőtörés beméréshez. Sokszor az sem elegendő, ha mindenhol kibontjuk a csövet hiszen a fagyveszély miatt sokhelyen a földben van elvezetve a vízcső az ingatlan alatt is. Ezért a műszeres csőtörés vizsgálat az egyetlen megoldás, hogy pontosan megtaláljuk a szivárgás helyét.

Vízszivárgás jelei

Ha a mosdó alatti vízcső eltörik, és elkezd csurogni a víz a földre, azonnal tudja, hol a probléma. Sajnos néhány szivárgás sokkal alattomosabb! A legrosszabb esetben előfordulhat, hogy a víz lassan szivárog a falon belüli csőszerelvényekből, és észrevétlen marad egészen addig, amíg jelentős károkat nem okoz. Még ha a vízmérő tesztje azt jelzi is, hogy jelenleg nincs szivárgás, a jövőben bármikor kialakulhat, ezért érdemes odafigyelni a következőkre:

 • Fal elszíneződése. Ez arra utalhat, hogy víz szivárog a gipszkarton mögül, és átszivárog a külső falra. A mennyezeten és a falakon lévő vízfoltok általában sárgás vagy barnás színűek.
 • Dohos szag. Idővel a tartós szivárgás tökéletes párás környezetet biztosít a penészgombák növekedéséhez. Egyes esetekben fekete foltokat észlelhet a fal külső oldalán, de gyakran penész képződik a falon belül, ahol nem látja, így a dohos szag árulkodó lehet.
 • Csöpögő hang. Míg egyes szivárgások teljesen csendesek – például, ha a víz egy fali csapon halad keresztül – néha más szivárgások is hallhatók, ami nyomot ad a szivárgás helyére vonatkozóan.
 • Felhólyagosodó festék vagy kidudorodó tapéta. Mindkettő annak a jele, hogy a falfelület nedves, és a festék vagy a tapéta már nem tapad szorosan. Egyes esetekben előfordulhat, hogy lecsurog a fali repedésben a víz amely komoly károkat tud okozni.

Magasfokú szakértelemmel végzett vízhálózati diagnosztikai mérések évtizedes gyakorlattal. Ha penészfoltokat észlel a plafonon, falakon, vízszivárgás jeleit veszi észre ingatlanában vegye fel velünk a kapcsolatot. Mi korszerű diagnosztikai módszerekkel bemérjük a vízszivárgás pontos helyét így nem kell feleslegesen felásni a kertet vagy leverni a burkolatokat a konyhában, fürdőszobában. Pontos, gyors diagnosztika, precíz műszeres vizsgálat.

Vízszerelés és vízszivárgás diagnosztika

 • Műszeres csőtörés keresés
 • Duguláselhárítás
 • Csőtörés bemérés bontás nélkül
 • Csatornavizsgálat kamerával
 • Vízszivárgás keresés
 • Elektroakusztikus csőtörés bemérés
 • Csőtörés bemérés országosan
 • Csőtörés elhárítás
 • Korrelációs csőtörés bemérés
 • Műszeres csőtörés bemérés
 • Csőtörés bemérés jelzőgázzal
 • Nyomvonal meghatározás
 • Vízszerelés
 • Hőkamerás vizsgálat

Vízszerelés, csőtörés javítás

A csőtörés bemérés technológiája segítségével ön sokkal olcsóbban megtudhatja a csőtörés pontos helyét. Akkor is kereshet bennünket, ha műszeres hőkamerás diagnosztikára van szüksége a falakban vagy a padlóban, meg szeretné vizsgáltatni a vízhálózati csőrendszer állapotát, vagy a fűtésrendszer csőhálózatát kívánja felméretni. Általában a vízhálózat főbb berendezései saját elzáró csappal rendelkeznek. Célszerű megbizonyosodni arról, hogy a család minden tagja ismeri a fő elzárócsap helyét az ingatlanban, valamint a használat módját is. Érdemes felcímkézni a fő elzárószelepet, hogy bárki könnyen megtalálja. Olyan elzárócsapot szereltessünk fel, hogy egy gyermek is el tudja zárni azt, ha baj van. 

Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítása, cseréje, szaniterek javítása, cseréje, csapok és csap elzárók cseréje, vízkő mentesítése.

Sajnos a vízvezeték szivárgás meglehetősen gyakori, még az újabb házakban is, és valószínű, hogy minden házban előfordult már egyszer. Ráadásul nem minden szivárgás nyilvánvaló, Valójában rettenetesen alattomosak lehetnek, ezért rendkívül fontos a szivárgás mielőbbi felderítése és javítása.

Vegye észre időben az ingatlanon belüli rejtett vízszivárgásokat, hogy elkerülje a vízkárokat, a magas vízszámlát és a pazarlást. Otthonunk a vízre támaszkodik – mindaddig, amíg az biztonságosan van egy csőben, mosogatóban, kádban vagy megfelelő készülékben, például mosogatógépben. De a víz gyorsan ellenséggé válhat, ha oda kerül, ahol nem kellene, és károsíthatja az ingatlan szerkezetét vagy berendezését.

Szivárog a víz valahonnan. Hogyan tudom ellenőrizni?

 1. Zárjon el minden vízcsapot otthonában, és győződjön meg arról, hogy a mosógép és a mosogatógép nem működik, és ne húzza le a WC-t sem.
 2. Olvassa le a vízórát, és jegyezze fel a számokat. Majd hagyjon érintetlenül minden vízfogyasztót, és egy óra múlva olvassa le a vízmérőt újra. Ha a számok megváltoztak, valahol szivárgás van.

Magasan képzett vízszerelő munkatársunk minden vízszerelési munkával olcsón és gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelésről, WC kagyló cseréről legyen szó, ránk számíthatnak 0-24.