Vízszerelő

Vízszerelés Budapesten, megbízható vízszerelő mesterrel. Nem csak bemérjük a vízszivárgás helyét, hanem szakszerűen meg is javítjuk. Hívjon ha vízszerelőre van szüksége. A vízvezeték szerelés a természet alapvető törvényeit követi – a gravitáció, a nyomás és a víz keresi a saját útját. Ennek ismeretében megértheti "titkait" és megismerheti hogyan dolgozunk az elromlott csatlakozók, vízcsövek javításán. Ezt az írásunkat azoknak szánjuk, akik bár nem nagyon barkácsolnak, szeretnék megérteni az ivóvíz és a szennyvíz hálózat kialakítását, működését. 

Nem tudja, milyen csövek futnak a földben és szeretné megtudni a vízcsövek, vagy a fűtéscsövek állapotát, irányát? Kérjen nyomvonal meghatározást. A nyomvonal meghatározás segítségével pontos képet kaphat ingatlanában a vízhálózati, fűtéscsövek elhelyezkedéséről futási irányukról. Csőhálózati felmérés, nyomvonal meghatározás szakszerűen műszeres nyomvonal meghatározással, felméréssel. 

Vízhálózat diagnosztika:

vizszereles

Otthonának vízvezeték-rendszere két különálló alrendszerből áll. Az egyik alrendszer édesvizet vezet be az ingatlanba, a másik pedig kivezeti a szennyvizet. Az otthonába érkező víz nyomás alatt van. Elég nagy nyomás alatt jön be az ingatlanába ahhoz, hogy feljusson az emeletre, a sarkokba vagy bárhová, ahol szükség van rá. Amint a víz belép otthonába, áthalad egy mérőn, amely regisztrálja a felhasznált mennyiséget. A fő vízelzáró vagy elzáró szelep jellemzően a mérő közelében található. Vízszerelési vészhelyzetben létfontosságú, hogy gyorsan elzárja a fő elzárócsapot. Ellenkező esetben, ha egy cső eltörik, pillanatok alatt elöntheti a házát a víz. Lehet, hogy a vészhelyzet, (szivárgás, vagy vízcsőtörés) egy mosdóra, zuhanyzóra vagy WC -re korlátozódik, de nem szeretnénk az ingatlan teljes vízellátását kikapcsolni. Ezért a legtöbb szerelvénynek egyedi elzárócsapokkal kell rendelkeznie.

Minek van a szifon?

A szifonok a vízelvezető rendszer létfontosságú elemei. Minden mosogató alatt egy szifon, azaz egy szag, és kosz csapda található. Ez a cső ívelt vagy S alakú szakasza a lefolyó alatt. A víz elegendő erővel folyik ki a medencéből ahhoz, hogy átmenjen a szifonon és át a lefolyócsövön keresztül, de elegendő víz marad utána a szifonban ahhoz, hogy lezárja a levegőt. Ezáltal megakadályozza a csatornagáz visszaáramlását a lakásba. Minden szerelvénynek rendelkeznie kell egy szifonnal, illetve bűzelzáróval. Ezek a szifonok nem csak a szagot ejtik csapdába, hanem a hajszálakat, a lefolyóba jutó szennyeződést, beleejtett tárgyakat is, amelyek komoly dugulást okozhatnának. A WC -k önzáróak, és nem igényelnek további szifont a lefolyónál. A régebbi fürdőkádakban gyakran vannak dobszifonok, amelyek nemcsak tömítést képeznek a csatornagáz ellen, hanem összegyűjtik a szőrt és a szennyeződéseket, hogy megakadályozzák a lefolyók eltömődését. A dobszifonok azonban már nem felelnek meg a jelenlegi szabványoknak. Egyes konyhai mosogatók zsírfogókkal rendelkeznek a zsír összegyűjtésére, ami egyébként eltömődést okozhat. Mivel általában a zsír és a szőr okozza a lefolyó eltömődését, a szifonok gyakran tisztítónyílásokkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a hozzáférést az eltömődés eltávolításához. Esetleg a szifon alján van egy nagyobb csavar, vagy a közepénél szétcsavarozható az egész a tisztításhoz.

Ahhoz, hogy a víz szabadon folyjon ki, és a szennyvíz megfelelően távozzon, a vízhálózat minden fontos alkatrészének jó állapotban kell lennie. A bejövő tiszta ivóvíz és a szennyvíz elvezető alrendszer két különböző hálózat, amelyek között nincs átfedés. Vannak azonban átvezetések a kettő között, és az átvezetések azok, amelyek miatt a vízvezeték-rendszert karban kell tartani. A vízvezeték-szerelő szakzsargonban minden átvezetés a vízhálózat és a szennyvíz elvezető rendszer között egy szerelvény.

A WC-k, mosdók és kádak szerelvények.

Ezen kívül a külső csaptelep és a mosógép is az. Minden édesvizet szívó és szennyvizet elvezető készülék beépített berendezés, és mindegyiket úgy tervezték, hogy az ellátó és vízelvezető rendszereket szigorúan elkülönítsék. Nagy probléma adódhatna abból, ha valamilyen berendezés a szennyvizet visszavezetné az ivóvíz hálózatba.

Általában a vízhálózat főbb berendezései saját elzáró csappal rendelkeznek. Célszerű megbizonyosodni arról, hogy a család minden tagja ismeri a fő elzárócsap helyét az ingatlanban, valamint a használat módját is. Érdemes felcímkézni a fő elzárószelepet, hogy bárki könnyen megtalálja. Olyan elzárócsapot szereltessünk fel, hogy egy gyermek is el tudja zárni azt, ha baj van. 

Magasfokú szakértelemmel végzett vízhálózati diagnosztikai mérések évtizedes gyakorlattal. Ha penészfoltokat észlel a plafonon, falakon, vízszivárgás jeleit veszi észre ingatlanában vegye fel velünk a kapcsolatot. Mi korszerű diagnosztikai módszerekkel bemérjük a vízszivárgás pontos helyét így nem kell feleslegesen felásni a kertet vagy leverni a burkolatokat a konyhában, fürdőszobában. A csőtörés bemérés technológiája segítségével ön sokkal olcsóbban megtudhatja a csőtörés vagy vízszivárgás helyét. Akkor is kereshet bennünket, ha műszeres hőkamerás diagnosztikára van szüksége a falakban vagy a padlóban, meg szeretné vizsgáltatni a vízhálózati csőrendszer állapotát, vagy a fűtésrendszer csőhálózatát kívánja felméretni. Pontos, gyors diagnosztika, precíz műszeres vizsgálat.

Vízszerelésnél a nyomás alatt lévő hálózatot szereljük, karbantartjuk, duguláselhárításnál a szennyvíz hálózatban dolgozunk.

Csőtörés teszt. Honnan tudom, hogy csőtörésem van?

A legjobb módszer a vízóra teszt. Ha csőtörés van, akkor forog a vízóra akkor is ha minden vízfogyasztó el van zárva. Próbaképpen zárjon el minden vízfogyasztó berendezést, és ellenőrizze, hogy ne legyen nyitva csap az egész ingatlanban. Zárja el a WC csapját, a mosogatógép és a mosógép vízbeeresztő szelepét is. Ilyenkor ne húzzanak le WC-t mert a lehúzás után a víz utántöltés még több percig pörgetheti a vízórát. Ha ez megvan, ellenőrizze a vízórát. Ha bármilyen szivárgás van azt látni fogja, mert a vízórán lévő kis fogaskerék forog a legkisebb vízfogyasztás esetén is. Ha nem áll meg a kis fogaskerék akkor sem, ha minden fogyasztó ki van kapcsolva akkor valahol csőtörés van.

Ilyenkor hívjanak minket.

Magasan képzett vízszerelő munkatársunk minden vízszerelési munkával olcsón és gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelésről, WC kagyló cseréről legyen szó, ránk számíthatnak. Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítását, cseréjé, szaniterek javítását, cseréjét, csapok és csap elzárók cseréjét, vízkő mentesítését.

Magyarországon nagyon kemény a víz és ez azt is jelenti, hogy ha nem lágyítjuk a vizet a háztartási felhasználás során, akkor a vízkő mindenen megtalálható lesz előbb-utóbb, amivel kapcsolatba kerül.

Minden lehet vízköves a kád peremétől a zuhanyzó csapjáig bármi. A vízkő lerakódik, és ahol lerakódott, ott vékony mészkő réteg képződik. Ez a vékony mészkő réteg felveszi a vizet és képes órákig, napokig megtartani, aminek a jele az elszíneződés és a rozsda lesz. A csapok belső részére is lerakódik a mészkő, és rozsdásodást, korróziót okozhat még az alumíniumon is. Ezért, ha takarítunk fontos a megfelelő vízkő eltávolító használata időnként, különben nagyon sokba fog fájni a zuhanyzócsere, szaniter csere. A csapok vízkő mentesítésével az élettartamuk meghosszabbítható.

Ha Önnek is segítségre van szüksége akár vízszerelésre, akár dugulás elhárításra, szennyvízhálózati karbantartásra, hívjon bennünket a fenti telefonszámon.