Hogyan történik a mérés?

A csőtörés, vízszivárgás keresés során sokféle mérési lehetőség jöhet számításba de csak a helyszín pontos ismerete alapján tudjuk kiválasztani, hogy melyik mérés lesz hatékony és pontos.

Hogyan történik a Rádiófrekvenciás mérés?

A mérés során a vízcsövekre érzékelőket helyezünk, amelyek rádiófrekvenciás összeköttetésben vannak a műszerrel. A műszer az érzékelők közötti távolságból illetve a mérőpálca helyzetéből kiszámolja nagy pontossággal a szivárgás helyét.

Hogyan történik a mérés?

Hogyan működik a rádiófrekvenciás akusztikus mérés?

Az akusztikus hullámok hatására a cső fala mikroszkopikus szinten „meghajlik”, ami befolyásolja az akusztikus érzékelők által érzékelt hullám sebességét. A vastagabb csőfalak ellenállnak ennek a "csőhajlításnak", így az akusztikus hullám gyorsabban halad a jó állapotú csöveken belül. Ezzel szemben a lassabb hullámok a csőfal degradációját és a belső/külső korróziót jelzik. A rögzített adatok felhasználásával a műszerek fejlett algoritmusokat alkalmaznak a mért csőszegmens átlagos minimális maradék falvastagságának kiszámításához anélkül, hogy magába a csőbe mechanikusan behatolnának.

Hogyan történik a hőkamerás mérés?

A hagyományos kamera nem észleli a csővezetékek szigetelésének hibáit – a föld alatti folyadékszivárgást sem. A szigetelés elvékonyodásának vagy csőburkolatsérülésének korai felismerésével megelőzhetjük azokat a súlyos baleseteket, amelyek gazdasági veszteségeket okozhatnak, illetve veszélyeztethetik az egészséget és az életet. Ezeket a hibákat a hőkamera érzékeli, amely a tárgyak által keltett hősugárzást szkenneli. A csővezeték és a felület közötti hőmérséklet-különbség, valamint a professzionális kezelő tapasztalata alapján az egyébként rejtett hibák gyorsan felismerhetők. A föld alatti csövekben a szivárgó melegvíz felmelegíti a talajt, így a termográfiai kamerával nincs szükség több kilométeres csővezeték kiásására az esetleges szivárgás észleléséhez. A hőkamera a látható és az emberi szem által láthatatlan spektrumban is érzékeli a képet illetve rögzíteni is tudja. 

A hőkamerával nem csak a csőrepedés, vízszivárgás mutatható ki, hanem az is ha egy csőszakasz eldugul és nem tudjuk pontosan, hogy mitől és hol dugult el. 

A hőkamera nem „látja” a falak nedvességét, de képes érzékelni a finom hőmérséklet-különbségeket és mintákat, amelyek felfedik a víz jelenlétét a falakban azáltal, hogy eltérő hőmérséklet különbségeket mutat ki, amely szabad szemmel nem látható.

Hogy történik a jelzőgázos csőtörés vizsgálat?

A nyomjelző gáz szivárgásvizsgálata egy egyszerű és rendkívül hatékony szivárgásészlelési módszer, amely nagy érzékenységet, pontosságot és ismételhetőséget biztosít. A nyomjelző gáz szivárgástesztje nagyon alacsony szivárgási arányú helyek felderítésére használható. Ezek kívül esnek a hagyományos mérési zónán, azaz olyan finom műszerrel lehet jól bemérni a csőtörést, amelyik alacsony koncentrációban is pontosan kimutatja a jelzőgáz jelenlétét. A mérés során azt vizsgáljuk, hogy a mért csőszakaszba juttatott gáz hol távozik, hiszen ahol a szivárgás van, ott fogjuk a legintenzívebb jelzőgáz jelenlétet mérni. A módszer nagyon hatékony, azonban néhány feltételnek teljesülnie kell, hogy a jelzőgázzal meg tudjuk mérni a szivárgás helyét pontosan. Ha például össze-vissza tekereg a csővezeték, vagy nem ismerjük a csőszakasz nyomvonalát, akkor más módszert kell választani a hiba feltárására, vagy a módszereket kombinálni kell, kiegészítő vizsgálatot kell végezni. Akkor sem alkalmazható ez a módszer, ha a felételezett szivárgás helyétől a talaj vagy padló elvezeti a jelzőgázt. Ilyen esetekben mindig más megfelelőbb módszert alkalmazunk.

Vízszerelés profi csapat, profi szerszámok

Magasan képzett vízszerelő munkatársunk minden vízszerelési munkával olcsón és gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelésről, WC kagyló cseréről legyen szó, ránk számíthatnak. Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítását, cseréjé, szaniterek javítását, cseréjét, csapok és csap elzárók cseréjét, vízkő mentesítését.

Magyarországon nagyon kemény a víz és ez azt is jelenti, hogy ha nem lágyítjuk a vizet a háztartási felhasználás során, akkor a vízkő mindenen megtalálható lesz előbb-utóbb, amivel kapcsolatba kerül.

Minden lehet vízköves a kád peremétől a zuhanyzó csapjáig bármi. A vízkő lerakódik, és ahol lerakódott, ott vékony mészkő réteg képződik. Ez a vékony mészkő réteg felveszi a vizet és képes órákig, napokig megtartani, aminek a jele az elszíneződés és a rozsda lesz. A csapok belső részére is lerakódik a mészkő, és rozsdásodást, korróziót okozhat még az alumíniumon is. Ezért, ha takarítunk fontos a megfelelő vízkő eltávolító használata időnként, különben nagyon sokba fog fájni a zuhanyzócsere, szaniter csere. A csapok vízkő mentesítésével az élettartamuk meghosszabbítható.

Miért kell a nyomvonal meghatározás?

A föld alatt futó csőhálózatoknál jó, ha tudjuk, hogy általában fagypont alá ássák a csöveket a fagyveszély miatt. Hogy ne fagyjon be a cső, 90cm-nél mélyebbre szokták ásni, ezért sokszor 1,5 de akár 2m mélyen is futhat a csőhálózat. Ezt kiásással nem igazán lehet feltárni hatékonyan, csak úgy, ha előtte kimérjük pontosan.

A műszeres mérésnél megkeressük a csövek be és kimeneti helyét, majd jeladókat teszünk rá. A műszerrel azt a jelet mérjük be, amelyet a futó csövek adnak át a műszernek. Ezzel a módszerrel nagyon pontosan meg lehet határozni nagyon mélyen fekvő csövek helyét is.

Mennyibe kerül a csőtörés bemérés?

Elsősorban a kiszállás, helyszíni felmérés, hiba megállapítás, a megfelelő mérési módszer kiválasztása és a pontos diagnosztika kerül pénzbe. Folyik a víz az ingatlanból, de nem tudja, hogy tört el a vízcső? Segítünk akkor is, ha látható a vízszivárgás, csurog a víz a padlóból, falból, de nem tudja, hol keletkezik, vagy pedig egyáltalán nem látja a szivárgás jeleit. Akkor is meg tudjuk állapítani a vízszivárgás helyét, ha csak a forgó vízórából derül ki, hogy valahol eltörhetett a vízcső. Más bemérés végző céggel ellentétben mi nem csak bemérést végezünk, hanem fel is tárjuk a csőtörés helyét és meg is javítjuk vízszerelővel a meghibásodott csőszakaszt. Tehát szolgáltatásunk teljeskörű. A csőtörés bemérés költsége függ attól, hogy milyen messzire van Budapesttől, milyen a hiba, csőtörés jellege, mekkora a csőtörés, mennyi időt töltünk a beméréssel, feltárással és javítással is. Tehát nem tudunk előre pontos árat mondani, csak nagyjából lehet megsaccolni, hiszen nem tudjuk előre, hogy mit kell csinálni. Relatíve a csőtörés bemérés a legolcsóbb módszer amelyikkel a legkisebb költségen derítjük ki, hogy honnan jön a víz. Ezért a választható módszerek közül a legolcsóbb a csőtörés bemérés műszerrel módszer.

Ha Önnél is csurog, csöpög, nem tudja a vízszivárgás honnan jón, akkor hívjon bennünket és spóroljon meg pénzt időt és bosszúságot!

Ha bármiben segíthetünk hívjon minket a fenti telefonszámon.