Falnedvesség mérés

Falnedvesség mérés Budapesten és Pest megyében, faldiagnosztika országosan Non-Stop 0-24. Megmérjük a fal nedvességét műszerrel, ez alapján felderíthető a falban lévő csőrepedés, csőtörés, vagy más ok, ami miatt folyik a víz a falban. Vannak látható jelei a vízcső törésének, például spriccel a víz a falból, vagy csepeg a plafonról, de előfordul, hogy semmilyen jel nem utal csőtörésre. Ilyenkor a másodlagos jeleket léthatjuk csak, penészedés, sárgul a fal, dohos a levegő, megnövekszik a páratartalom. Ebben az esetben célszerű megméretni a falnedvességet. A csőtörés bemérést sokszor kell megelőznie falnedvesség mérésnek, a valószínűsíthető csőrepedés miatt. A falszerkezetek kapillárisaiba behatoló nedvesség rontja a tartószerkezetek stabilitását és a kialakuló nedves pára jó táptalaj a penészesedésnek. A falnedvesség méréssel a kapillárisok víztartalmát mérjük meg amely alapján egyértelű lesz, hogy valahonnan kap utánpótlást, tehát csőtörés van.

Ha pörög a vízóra akkor is, ha nincs semmilyen vízfogyasztó bekapcsolva, éjszaka hallani a vízcsőnél a víz áramlását. Ilyenkor csőtörés bemérés kell kérnünk, hiszen más módon csak nagyon sok idő és energia, illetve pénz birtokában tudjuk kitalálni, honnan folyik a víz.

Falnedvesség mérés

Sokszor folyhat el úgy jelentős mennyiségű víz, hogy nem vesszük észre a felszíni jelekből, mert csak lassan csöpög a csőtörésnél a víz. Azonban, hogy észrevesszük előbb vagy utóbb az szinte biztos.

Honnan tudhatom, hogy csőtörés van?

Ha csőtörés van, akkor forog a vízóra akkor is ha minden vízfogyasztó el van zárva. Próbaképpen zárjon el minden vízfogyasztó berendezést, és ellenőrizze, hogy ne legyen nyitva csap az egész ingatlanban. Zárja el a WC csapot, a mosogatógép és a mosógép vízbeeresztő szelepét is. Ilyenkor ne húzzanak le WC-t mert a lehúzás után a víz utántöltés még több percig pörgetheti a vízórát. Ha ez megvan, ellenőrizze a vízórát. Ha bármilyen szivárgás van azt látni fogja, mert a vízórán lévő kis fogaskerék forog a legkisebb vízfogyasztás esetén is. Ha nem áll meg a kis fogaskerék akkor sem, ha minden fogyasztó ki van kapcsolva akkor valahol csőtörés van.

Kritikus helyek az  ivóvíz hálózatban.

Kritikus helynek azokat a pontokat nevezzük, ahol gyakrabban alakulnak ki csőtörések, vízszivárgások, csőrepedések. Elsődleges kritikus pontok az illesztések. Minden illesztési pont kritikusnak minősül vízszivárgás szempontjából ezért, ha lehet minden vízszerelést a lehetőleg kevesebb szerelvénnyel kell elvégezni. A szerelvények rögzítésénél ügyelni kell a megfelelő illesztésekre, a helyes méretű és minőségű tömítésekre, a szerelvények jó minőségére, a csővégeken a sorja, éles szélek eldolgozására, hogy összeszerelés után is évtizedekig ne legyen problémája vele annak, aki használja. A korrózió miatt használjunk ötrétegű vízcsövet, réz vagy rozsdamentes vízszerelési anyagokat, szilikon, teflon tömítéseket szalag, illetve zsinór (kóc) formájában, a megfelelő kivitelezési szabályok betartásával

Szolgáltatásaink:

Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítását, cseréjét, szaniterek javítását, cseréjét, csapok és csap elzárók cseréjét, vízkő mentesítését. Magasan képzett vízszerelő munkatársunk minden vízszerelési munkával olcsón és gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelésről, WC kagyló cseréről legyen szó, ránk számíthatnak.

A falnedvesség mérésnél, ha felhívnak bennünket szükségünk lesz néhány információra:

  • Mi történt, milyen látható jelei vannak a csőtörésnek, csőrepedésnek?
  • Mi a valószínűsíthető előzmény, (például fúrás után spriccel a víz stb.)
  • Az ingatlan pontos címe, ahol a probléma található.

Vízszerelő munkatársaink évtizedes tapasztalattal végzik a csőtörés bemérés -t bevizsgálását korszerű műszerekkel és tapasztalati diagnosztikával. A falnedvesség mérés is egy ilyen módszer, amelyet elsősorban Budapesten és Pest megyében végzünk helyszíni kiszállással falbontás nélkül.

Természetesen csak a diagnosztikai műszeres mérést végezzük falbontás, illetve ásás nélkül. A törött csőszakasz javításához sokszor meg kell bontani a falnak azt a részét, ahol a csőtörés, csőrepedés található, vagy ki kell ásni a kertben a földet a csőtörés helyén. Ez azonban jóval kisebb helyen történő bontást jelent. Mindössze akkor helyre van szükség, hogy a hibás csőszakaszt ki tudjuk javítani vagy cserélni.

Nem csak diagnosztikai műszeres módszerrel behatároljuk a csőtörés helyét bontás nélkül, hanem ki is javítjuk a hibát. Magasan képzett vízszerelő munkatársunk minden vízszerelési munkával olcsón és gyorsan meg tud birkózni, a szakszerű és precíz munkavégzésre kiemelten ügyelünk. Bármilyen szaniter cseréjéről, vízcsap szerelésről, WC kagyló cseréről legyen szó, ránk számíthatnak. Évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött vállaljuk csőszerelvények javítását, cseréjé, szaniterek javítását, cseréjét, csapok és csap elzárók cseréjét, vízkő mentesítését.

Amikor régi típusú vízhálózatban keletkezik csőrepedés általában abból vesszük észre, hogy fokozatosan egyre gyengébb lesz a vízsugár, egyre gyengébben folyik a víz. A gyakorlatban sokszor az elfagyott csatlakozások, befagyott vízóra, nem szigetelt vízakna a csőtörés leggyakoribb oka. Befagy a víz a szerelvénybe, megrepeszti majd, amikor enyhülés jön, a fagy megszűnésével elkezd szivárogni a víz a megrepedt csőszakaszból.

Ha Önnek is segítségre van szüksége akár vízszerelésre, akár dugulás elhárításra, szennyvízhálózati karbantartásra, hívjon bennünket a fenti telefonszámon.