Korrelációs csőtörés bemérés

Korrelációs csőtörés bemérés Budapesten és Országosan azonnali kiszállással. Csurog, csöpög a víz a falból, de nem tudja honnan jön? Forog a vízóra amikor minden fogyasztó el van zárva? Ilyenkor valószínűleg csőtörése van. Hívjon bennünket és segítünk! Mi nem csak bemérjük a csőtörés helyét, hanem meg is javítjuk a meghibásodott csőszakaszt.

korrelacios-csotores-bemeres

Valljuk be annak az esélye, hogy hagyományosnak mondható kézműves módszerekkel megtaláljuk a csőrepedést a szivárgó víz forrását közel nulla. A családi házaknál a legalaposabb tervezői munka esetén is több tízméteres csőszakaszok futnak szabadon a földben ameddig beérnek a házba, onnan pedig szintén közel száz méter csőszakasz fut a falakban, padlóban egy átlagos méretű ingatlan esetén, amelyben cirkó fűtés található. Ilyen körülmények között egy lottós telitalálat szerencséje kell, hogy valaki pont ott kezdjen el ásni, ahol a cső eltört. Tehát az esélye, hogy önerőből feltárjunk egy vízszivárgást nagyobb felesleges rombolás nélkül majdnem semmi. Szerencsére a modern technológia új módot ad a vízellátó rendszer szivárgásának keresésére, amely a tudomány segítségével kiküszöböli a találgatásokat, és sokkal könnyebbé teszi a pontos hely megtalálását. A korrelációs technológia hangot használ a hely meghatározásához. Íme egy gyors áttekintés arról, hogyan működik, és segít az indulásban.

A korreláció jelzi két tetszőleges érték közötti lineáris kapcsolat nagyságát és irányát, avagy ezek egymáshoz való viszonyát. A korrelációs mérés lgalább három mérési pontot feltételez.

A korrelációs csőtörés bemérés segítségével egészen pontosan meg tudjuk határozni a csőtörés helyét. A csőtörés során kifolyó víz hangokat kelt, amelyet egy erre a célra kifejlesztett műszerrel tudunk mérni ezért 100% megtaláljuk a hiba okát.

Amikor a víz elkezd kifolyni a vízrendszerből, az zajt kelt. Ez a zaj felhasználható a szivárgás pontos helyének meghatározására a rendszerben, kis erőfeszítéssel. Két mikrofon vagy érzékelő található a vízvezeték tetején, és a szivárgó víz által keltett hang közötti különbség segít meghatározni a szivárgás helyét. A korrelációs technológia hozzáadása azonban még pontosabbá teszi a folyamatot. Miért korreláció? A múltbeli rendszerek, amelyek néha pontatlannak bizonyultak. A gyártók közötti különbségek nagyon erős hangsebesség-különbségeket idézhetnek elő, ami befolyásolhatja a vizsgálati eredményeket a szivárgásérzékelés korrelációs technológiával még nagyjából azonos anyagú és belső átmérőjű csövek esetében is. Lehetséges azonban több mérési pont használata a szivárgás helyének meghatározásához használt számítás pontosságának javítására. Emiatt a korreláció minden eddiginél jobb pontosságot biztosít.

A terepen, ha kizárólag a hangsebesség-táblázatokra támaszkodik, pontatlanságokkal fog találkozni. Ennek oka részben az eltérő vagy ismeretlen csőtípusok, a terepi viszonyok és egyéb, a rendszerrel kapcsolatos ismeretek hiánya nehezíti az egyetlen pontos mérés elvégzését. Emiatt pontosabb eredményeket kaphat a szivárgás helyének többpontos korrelációjával. De ugyanezek a korlátozások érvényesek, ha egy csőszakaszt megjavítanak vagy cserélnek, a cső már nem egységes, és a pontos hely meghatározása sokkal nehezebbé válik.

Hogyan fejlődött a csőszakaszok mérése?

A korrelációs műszert eredetileg akusztikus sebességmérésre fejlesztették ki. A műszer segítségével azonosíthatják a csővezeték csökkent szerkezeti merevségű szakaszait, és megbecsülhetik a csővezeték átlagos fennmaradó szerkezeti szilárdságát vagy falvastagságát. Ez a technológia nem igényel bontási, szerkezeti fúrás, vagy egyéb behatolást és lehetővé teszi a vízelosztó hálózat nagy területeinek gyors vizsgálatát a csővezetékek üzemen kívül helyezése nélkül, elkerülve a szolgáltatás megszakítását, a csővezetékek víztelenítését/tisztítását vagy a költséges földmunkákat.

A mérés módja

A technológia akusztikus hullámok indukálását foglalja magában a csővezetékekben. Ezeket az akusztikus hullámokat kifinomult akusztikus érzékelőkkel mérik, amelyek kívülről a csőszakaszokhoz vannak csatlakoztatva. Ezután az akusztikus adatokat elemzik, hogy meghatározzák a cső állapotát az akusztikus hullám sebességének mérésével. Az akusztikus hullámok hatására a cső fala mikroszkopikus szinten „meghajlik”, ami befolyásolja az akusztikus érzékelők által érzékelt hullám sebességét. A vastagabb csőfalak ellenállnak ennek a "csőhajlításnak", így az akusztikus hullám gyorsabban halad a jó állapotú csöveken belül. Ezzel szemben a lassabb hullámok a csőfal degradációját és a belső/külső korróziót jelzik. A rögzített adatok felhasználásával fejlett algoritmusokat alkalmaznak a mért csőszegmens átlagos minimális maradék falvastagságának kiszámításához anélkül, hogy magába a csőbe mechanikusan behatolnának.

A korszerű csőtörés bemérés ezekből a csővizsgálati módszerekből fejlődött ki, ennek a segítségével tudjuk manapság már korszerű eszközökkel mobil módszerekkel is a helyszínen elvégezni a mérést. Régebben ez a módszer csak többszázezres bonyolult eszközökkel volt elérhető, mára már bárki számára megfizethető, elérhető.

A mérés során a vízcsövekre érzékelőket helyezünk, amelyek rádiófrekvenciás összeköttetésben vannak a műszerrel. A műszer az érzékelők közötti távolságból illetve a mérőpálca helyzetéből kiszámolja nagy pontossággal a szivárgás helyét.

A szivárgást munkatársunk fejhallgatón keresztül is tudja érzékelni, illetve ellenőrizni.

Ezzel a nagy pontosságú műszerrel már többszáz esetben mértünk fel csőtörést és minden esetben sikerül nagyon pontosan meghatározni a szivárgás helyét. A munka elvégzésére a munka kezdetén árajánlatot adunk, illetve megbecsüljük, hogy hozzávetőlegesen mennyibe fog kerülni a csőtörés bemérés feltárással és javítással együtt.

A jól megválasztott műszerrel és a tapasztalattal rendelkező mérőkön sok múlik, de az biztos, hogy rengeteg költséget spórol meg az aki a csőtörésnél a bemérés módszert választja a hagyományos mechanikus keresgélés helyett.  A csőtörés bemérés ára függ attól, hogy milyen messzire van Budapesttől, milyen a hiba, csőtörés jellege, mekkora a csőtörés, mennyi időt töltünk a beméréssel, feltárással és javítással is.

Relatíve a csőtörés bemérés a legolcsóbb módszer amelyikkel a legkisebb költségen derítjük ki, hogy honnan jön a víz. Ezért a választható módszerek közül a legolcsóbb a csőtörés bemérés műszerrel módszer.

Magasfokú szakértelemmel végzett vízhálózati diagnosztikai mérések évtizedes gyakorlattal. Ha penészfoltokat észlel a plafonon, falakon, vízszivárgás jeleit veszi észre ingatlanában vegye fel velünk a kapcsolatot. Mi korszerű diagnosztikai módszerekkel bemérjük a vízszivárgás pontos helyét így nem kell feleslegesen felásni a kertet vagy leverni a burkolatokat a konyhában, fürdőszobában. A csőtörés bemérés technológiája segítségével ön sokkal olcsóbban megtudhatja a csőtörés vagy vízszivárgás helyét. Akkor is kereshet bennünket, ha műszeres hőkamerás diagnosztikára van szüksége a falakban vagy a padlóban, meg szeretné vizsgáltatni a vízhálózati csőrendszer állapotát, vagy a fűtésrendszer csőhálózatát kívánja felméretni. Pontos, gyors diagnosztika, precíz műszeres vizsgálat.

Vízhálózat kezelés, javítás, diagnosztika:

 • Csőtörés bemérés országosan
 • Műszeres csőtörés bemérés
 • Műszeres csőtörés keresés
 • Hőkamerás vizsgálat
 • Vízszivárgás keresés
 • Csatornavizsgálat kamerával
 • Csőtörés bemérés bontás nélkül
 • Duguláselhárítás
 • Nyomvonal meghatározás
 • Elektroakusztikus csőtörés bemérés
 • Csőtörés elhárítás
 • Vízszerelés
 • Csőtörés bemérés jelzőgázzal
 • Korrelációs csőtörés bemérés

Csőhálózati felmérés, nyomvonal meghatározás szakszerűen műszeres nyomvonal meghatározással, felméréssel. Nem tudja, milyen csövek futnak a földben és szeretné megtudni a vízcsövek, vagy a fűtéscsövek állapotát, irányát? Kérjen nyomvonal meghatározást. A nyomvonal meghatározás segítségével pontos képet kaphat ingatlanában a vízhálózati, fűtéscsövek elhelyezkedéséről futási irányukról.

Más bemérés végző céggel ellentétben mi nem csak a bemérést végezzük el, hanem fel is tárjuk a csőtörés helyét, és meg is javítjuk vízszerelővel a meghibásodott csőszakaszt. Tehát szolgáltatásunk a-z-ig mindent tartalmaz amire szüksége lehet.

Ha Önnél is meghibásodott a vízvezeték, csőtörés jeleit észleli az ingatlanban, hívjon bennünket telefonon, hogy segíthessünk akár Korrelációs csőtörés beméréssel akár más műszeres méréssel.