Vízszivárgás keresés

Vízszivárgás keresés Budapest és Pest megyében SOS azonnali indulással. Hívjon, ha csöpög a víz valahonnan, ha forog a vízóra és nem tudja, hol szivárog a víz a vízvezetékből. Magas minőségű vízszivárgás kereső műszerekkel felszerelt szervízautóval indulunk a helyszínre felderíteni a vízszivárgás okát. 100%-os garanciával megtaláljuk a vízszivárgás helyét.

Vegye észre időben az ingatlanon belüli rejtett vízszivárgásokat, hogy elkerülje a vízkárokat, a magas vízszámlát és a pazarlást. Otthonunk a vízre támaszkodik – mindaddig, amíg az biztonságosan van egy csőben, mosogatóban, kádban vagy megfelelő készülékben, például mosogatógépben. De a víz gyorsan ellenséggé válhat, ha oda kerül, ahol nem kellene, és károsíthatja az ingatlan szerkezetét vagy berendezését. Sajnos a vízvezeték szivárgás meglehetősen gyakori, még az újabb házakban is, és valószínű, hogy minden házban előfordult már egyszer. Ráadásul nem minden szivárgás nyilvánvaló, Valójában rettenetesen alattomosak lehetnek, ezért rendkívül fontos a szivárgás mielőbbi felderítése és javítása. Minden ingatlan tulajdonosnak tudnia kellene, hogy találja meg a vízszivárgást, ezért olvassa el az alábbiakat, hogy Ön is idejében felismerje, ha baj van.

Vízszivárgás keresés

Magas vízfogyasztás

Általában a vízfogyasztásunk hasonló szokott lenni, nagyjából az életritmusunk, a családtagok száma és az ingatlan méretei határozzák meg, hogy mennyi a vízfogyasztásunk. Nyáron, ha locsolunk, esetleg medencét töltünk fel, akkor magasabb lehet a vízszámla de ezt tudjuk, és fel tudunk rá készülni. Ha beállítunk júniusban egy 15 köbméteres új medencét és feltöltjük, akkor ez a fogyasztás megjelenik a számlán. Ha viszont olyan számlát kapunk, amelyiken a fogyasztás magasabb, mint az előző években tapasztalható átlagfogyasztás és nincs rá magyarázat akkor probléma, szivárgás lehet a vízvezetékben.

Olvassa le a vízmérőt

Ha szivárgásra gyanakszik, otthona vízmérőjének ellenőrzése határozott választ fog adni a problémára. A mérőt gyakran egy akna fedele alatt helyezik el az utca közelében, vagy olyan területeken, ahol a hőmérséklet nem süllyed fagypont alá a ház oldalán vagy hátulján, szigetelt helyiségben, vagy szekrényben közel ahhoz a ponthoz, ahol a vízvezeték belép a házba.

Hogyan tudja ellenőrizni, hogy szivárog-e a víz valahonnan?

  1. Zárjon el minden vízcsapot otthonában, és győződjön meg arról, hogy a mosógép és a mosogatógép nem működik, és ne húzza le a WC-t sem.
  2. Olvassa le a vízórát, és jegyezze fel a számokat. Majd hagyjon érintetlenül minden vízfogyasztót, és egy óra múlva olvassa le a vízmérőt újra. Ha a számok megváltoztak, valahol szivárgás van.

Ellenőrizze a kertben a földet

Mindenki buja pázsitot szeretne, de ha az udvaron egy terület sokkal zöldebb (és gyorsabban növekszik), mint a fű többi része, ez jelezheti azt a helyet, ahol a vízvezeték szivárog. Ha a szivárgás erős, még néhány tócsát is láthat a talaj felszínén.

Vizsgálja meg a vízvezetékbe kötött berendezéseket és szerelvényeket

Ha a vízmérő tesztje szivárgást jelez otthonában, ellenőrizze a konyha alatti szekrényeket, a mosdókat és a fürdőszobai berendezéseket, és győződjön meg arról, hogy nem szivárognak, szárazak. A kádak, WC-k és zuhanyzók alja körül, valamint a vízmelegítő, mosogatógép és mosógép alatt is érdemes tócsákat keresni. Ha tócsát talál, zárja el az adott készülék vagy szerelvény víz csatlakozóját és hívjon vízvezeték-szerelőt.

Vizsgálja meg a WC-t

Ha nem talál tócsát a vizet használó készülékek körül, ellenőrizze, hogy a WC tartály nem ereszti el a vizet, mert ez a belső szivárgás első számú helye. A WC gumi vagy műanyag záródugója (egy dugó, amely megakadályozza a víz bejutását a kagylóba, amíg le nem öblíti a WC-t) idővel berepedezhet, merevvé válhat, így a víz a tartályból a kagylóba szivároghat. Fogjon egy üveg ételfestéket, és cseppentsen néhány cseppet a házban lévő összes WC tartályába. Ha a WC-tartály szivárog, öt percen belül megjelenik a szín a WC kagylóban. Ha színt talál a WC kagylóban, hívjon vízvezeték-szerelőt, vagy ha ügyesen tud szerelni, önmaga is kicserélheti az elöregedett műanyag vagy gumi betétet.

Figyeljen a vízszivárgás nyomaira

Ha a mosogató alatti vízvezeték szerelvénye eltörik, és vízsugár tör ki, azonnal tudja, hol a probléma, de néhány szivárgás sokkal alattomosabb! A legrosszabb esetben előfordulhat, hogy a víz lassan szivárog a falon belüli csőszerelvényekből, és észrevétlen marad egészen addig, amíg jelentős károkat nem okoz. Még ha a vízmérő tesztje azt jelzi is, hogy jelenleg nincs szivárgás, a jövőben bármikor kialakulhat, ezért érdemes odafigyelni a következőkre:

  • Csöpögő hang. Míg egyes szivárgások teljesen csendesek – például, ha a víz egy fali csapon halad keresztül – néha más szivárgások is hallhatók, ami nyomot ad a szivárgás helyére vonatkozóan.
  • Fal elszíneződése. Ez arra utalhat, hogy víz szivárog a gipszkarton mögül, és átszivárog a külső falra. A mennyezeten és a falakon lévő vízfoltok általában sárgás vagy barnás színűek.
  • Felhólyagosodó festék vagy kidudorodó tapéta. Mindkettő annak a jele, hogy a falfelület nedves, és a festék vagy a tapéta már nem tapad szorosan. Egyes esetekben előfordulhat, hogy lecsurog a fali repedésben a víz amely komoly károkat tud okozni.
  • Dohos szag. Idővel a tartós szivárgás tökéletes párás környezetet biztosít a penészgombák növekedéséhez. Egyes esetekben fekete foltokat észlelhet a fal külső oldalán, de gyakran penész képződik a falon belül, ahol nem látja, így a dohos szag árulkodó lehet.

Mit tegyen, ha vízszivárgás -t észlel otthonában? Hívjon bennünket!

Munkatársaink a nap 24 órájában várják hívását, hogy elinduljunk segíteni a vízszivárgás keresésében, felderítésében és kijavításában. Hívjon a fenti telefonszámon!